17 d'abril de 2017

Recull de premsa

El demà ja és avui
Jaume Carbonell, El Diari de l’educació, 28/03/2017
http://diarieducacio.cat/dema-ja-avui
Crònica del debat de Jaume Carbonell al Diari de l’Educació: “Feia temps que no s’organitzava una trobada d’aquesta mena amb tanta concurrència i diversitat d’actors de la comunitat educativa i dels moviments socials. (…) Una jornada que, sens dubte, marca una maduresa tant amb el format del debat com en les aportacions. (…) Quin contrast amb tants i tants congressos on el públic amb prou feines té temps de fer dues o tres preguntes. I a vegades ni això. La democràcia participativa no es predica sinó que es practica. I no només de manera virtual.”

Pobresa, condicions laborals o el paper de la pública: altres preocupacions per al canvi educatiu
Mònica Bergós, El Diari de l’Educació, 26/03/2017
http://diarieducacio.cat/segregacio-condicions-laborals-paper-publica-altres-preocupacions-canvi-educatiu
Notícia sobre el debat de Mònica Bergós al Diari de l’Educació: “El ‘Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana’ recollia algunes de les problemàtiques i reptes que, segons els seus impulsors, han quedat al marge del debat promogut pel Consell Escolar ‘Ara és demà’.(…) Davant la “verticalitat” del debat Ara és demà, la jornada reivindicava l’horitzontalitat dels seus participants: col·lectius de docents de diferents nivells i etapes, famílies, entitats culturals i professionals de l’administració i de l’àmbit universitari.”

“L’educació està deixant de ser un dret i s’està convertint en un bé de mercat”
Siscu Baiges, La Plaça dels Futurs, Ràdio Municipal de Terrassa, 31/03/2017
http://www.sicom.cat/blog/leducacio-esta-deixant-de-ser-un-dret-i-sesta-convertint-en-un-be-de-mercat
El programa de La Plaça dels Futurs, de Ràdio Municipal de Terrassa, entrevista a una mare que ha participat en l’organització del debat.

La comunitat educativa es queixa de la creixent competència entre escoles públiques
Clara Soteras i Marta Font Marsal, BTV, 25/03/2017
http://beteve.cat/creix-competencia-centres-educatius-publics
BTV fa una notícia sobre el debat: “Justament en la setmana que s’ha obert el període de preinscripció a les escoles, el sector educatiu posa sobre la taula en un debat alternatiu a l’Ara és demà una tendència creixent: la competència entre centres educatius públics. Segons la FaPaC i diversos mestres, la competència entre escoles a l’hora de captar nous alumnes és contraproduent ja que provoca segregació.”